Reacties/ervaringen van deelnemers;

 

Coaching:

"De instrumenten die ik moest invullen gaven een duidelijk inzicht van wat ik niet handig deed en hoe ik dat kon gaan aanpakken. Ook het uitproberen van de tips en adviezen hebben me veel geleerd van hoe het ook anders kan; prettiger voor mezelf en voor anderen."

Coaching van de terugkerende werknemer(in dit geval na een burn-out)

"Ik heb door de gesprekken precies datgene gekregen, wat ik nodig had. Op haar rustige, professionele manier, legde ze elke keer weer de vinger op de zere plek.

Ze heeft me weer naar mezelf leren kijken.

Ik vind het werk weer heerlijk en onderneem veel leuke dingen in mijn vrije tijd.

Dan zij de gesprekken voel ik me steviger in mijn schoenen staan. Ik denk beter na over de beslissingen die ik neem en daardoor heb ik beter grip op mijn eigen leven.

De gesprekken bij Monique heb ik als zeer prettig ervaren."

"Ik heb veel meer rust en geloof ook dat ik dat kan behouden, ook in de toekomst. Ik voel mij ook veel zekerder en durf meer voor mijn eigen ideen op te komen...."

Loopbaanmanagement:

"Ik heb het gevoel alsof ik stevigere schoenen heb aangetrokken, waarmee ik echt sta voor de taak als leidinggevende."

"...Dankzij Monique heb ik naar de goede en minder goede kanten van mezelf 'moeten' kijken. Soms hol je aan de dingen voorbij. Door de rustige en kritische benadering werd ik gewezen op eigenschappen en eigenaardigheden van mezelf.

De loopbaanmanagement training boden mij net de stappen die ik nodig had om voor mezelf te beginnen. Het heeft mij geholpen de dingen op een rij te zetten. En te zoeken naar de dingen die ik in mijn hart zou willen doen.

Het werken met diverse methodes sprak mij erg aan."

Supervisie:

"Ik kreeg door supervisie de mogelijkheid om mezelf eens onder de loep te nemen, door gerichte vragen over bepaalde situaties. Ik kwam erachter dat ik vervelende situaties probeer te vermijden; ik loop m de brei heen. Nooit geweten dat mij dat zoveel energie kostte.... Toen ik de moed had verzameld om het gesprek wl aan te gaan, viel het mij erg mee, sterker nog, het gaf mij energie. Ik was trots op mijzelf!"

"...Juist door de manier van vragen stellen hoor je jezelf praten en hoor je zelf al wat je "verkeerd" doet. Je wordt constant met jezelf geconfronteerd."

Kritiek/feedback:

"...Ik denk dat ik kritiek nu beter kan ontvangen en dat ik het ook beter kan geven. Soms laat de theorie mij nog wel eens in de steek, maar binnen n minuut denk ik weer aan wat jij mij hebt bij gebracht. Verder heb ik het gevoel dat ik zelf een stuk rustiger ben geworden. Als er iets tegen mij gezegd wordt wat betreft kritiek, geef ik niet direct antwoord maar overdenk ik de situatie eerst."